De waterontkalker

Er zijn heel veel (te) ingewikkelde technische verhalen over het hoe en waarom van  waterontkalker. De één vaak nog natuurkundiger en wetenschappelijker “aan de man gebracht” dan een ander. In de basis werkt het als volgt: kalk en magnesium worden uit het water gehaald … dat is alles, niks meer, niks minder.

Een aantal voordelen van zacht water

Bescherming van uw (nieuwe) badkamer: kalk in ons water. Wellicht gezond voor onze botten, maar zeker niet goed voor onze leidingen, whirlpool, stoomcabine, douche wc, kranen, douchekoppen, tegels, voegen, douchewanden, ramen, accessoires………en humeur.

Het calcium zet aan op alle materialen en verkort daardoor de levensduur van de materialen aanzienlijk. Ook maakt een kalkaanzetting op uw (nieuwe) douchekop of douchescherm dat het geheel er vies en onverzorgd uit ziet. Om dit te voorkomen moet u na het douchen de ruimte volledig afdrogen. Vervelend en veel werk wat al snel gemakshalve maar weer ‘vergeten’ wordt, met als gevolg…… u weet het waarschijnlijk al….verkalkte materialen.

Zachtheid van huid en haar

de huid bezit een natuurlijke beschermingslaag om de huid soepel te houden en te beschermen tegen verkeerde invloeden van buitenaf. Dit geldt ook voor het menselijk haar. Als men huid en haar wast met kalkrijk water zullen de kalkdeeltjes deze natuurlijke beschermlaag aantasten. Bij zacht water zal de natuurlijke beschermlaag veel langer in tact blijven waardoor huid en haar merkbaar zachter en veerkrachtiger zullen blijven.

Ook voor mensen met bv. psoriasis wordt zacht water steeds meer aangeraden. Hard water geeft vaak een verergering van de symptomen bij huidaandoeningen.

Ontkalk uw huishoudelijke apparaten:

Bescherming van (dure) huishoudelijke apparaten

denk hierbij bijvoorbeeld aan uw boiler, koffiezetapparaat, uw Senseo machine, het strijkijzer, de wasmachine, de waterkoker…etc.
Het ontkalken van deze huishoudelijke apparaten is nog één ding, maar ook zal het rendement van alle apparaten een stuk verbeteren als kalkafzetting tot het verleden behoord. Immers kalk werkt isolerend. Hoe meer er op uw verwarmingselementen zit (bv wasmachine), hoe meer energie u nodig zult hebben om het water op de juiste temperatuur te krijgen en te houden. Kortom: ontkalk uw huishoudelijke apparaten op tijd, het kan u veel besparen!
 
De besparing gaat hier dus dubbel op. Enerzijds doet men veel langer met de apparatuur en wordt het rendement verbeterd en anderzijds kan men behoorlijk besparen op energie.

Kleding en linnengoed

los van het feit dat het verwarmingselement van uw wasmachine een veel langer leven zal hebben door het gebruik van zacht water, zal dit ook zeker gelden voor uw kleding en linnengoed. Immers de ruwe kalk deeltjes zullen telkens als uw was in de wasmachine zit tegen, door en langs uw kleding schuren, maar ook in uw was achter blijven. Hierdoor zal uw was al snel ruw en stug aanvoelen, minder prettig aanvoelen en een kortere levensduur hebben.

De afwas en uw vaatwasser

iedereen die de afwas doet in een vaatwasser kent de kalkstrepen die op met name glas en chroomwerk vaak overduidelijk achterblijven. Erg vervelend, maar nog niet eens het vervelendst. Ook uw dure afwasmachine zelf heeft zwaar te lijden onder afzetting van kalk aan de verwarmingselementen. Dit reduceert het vermogen, het rendement en kan zelfs tot (over)verhitting leiden van uw apparaat met alle gevolgen van dien. Zacht water is voor een vaatwasser een waar geschenk!

Veel directe besparingen in €uro’s

door een waterontkalker: door dat verreweg de meeste kalk is verdwenen uit uw leidingwater, zult u zoals aangegeven heel erg besparen op de levensduur van eigenlijk alle apparaten in uw huishouding die te maken hebben met water en kalkaanzetting.
 
Maar ook zult u merkbaar besparen op bv de volgende materialen: creme’s, conditioners, bodylotions, zeep, shampoo, de kostbare vaatwas tabletten, vaatwas zout, wasverzachters, ontkalkingmaterialen, onderhoudsmaterialen, verzorgingsmaterialen etc.

Ontkalken is geld besparen

Telt u maar eens op wat u jaarlijks kwijt bent aan alleen al alle bovenstaande materialen. Een waterontkalker is niet alleen een zeer verstandige aanschaf, maar het is ook daadwerkelijk zo: ontkalken is geld besparen!
 
Neemt u gerust eens contact met ons op wanneer u vragen heeft over de diverse mogelijkheden tot ontkalken van uw waterleidingsysteem.