Wellness, het welzijn, werd van oudsher te gemakkelijk gekoppeld aan “het niet ziek zijn”.
Wat zo iets wil zeggen als: wanneer je niet ziek bent, ben je dus gezond. Tegenwoordig wordt hier toch anders over gedacht. Iedereen is het er over eens dat je deels gezond bent als je niet ziek bent, maar niet ziek zijn betekent zeker niet automatisch dat je ook in een totaal ‘wel zijn’ verkeert.

Wellness, als een totaalbeeld van gezondheid, is nauw verbonden met levensstijl. Ieder persoon is binnen zijn of haar levensstijl verantwoordelijkheid voor zichzelf en zal zelf moeten zorgen voor gezonde voeding. Men moet daarnaast goed op het gewicht letten, voldoende drinken, genoeg ontspannen, regelmatig sporten en risico factoren als roken, alcohol, drugs en stress (zoveel mogelijk) vermijden. Ook deze factoren spelen allemaal mee in het begrip Wellness.

Wellness, geen trend:

Welzijn, ‘wellness’ is niet alleen een sauna gang, of een half uur in een whirlpool zitten gevolgd door een yoghurt met jus d`orange. Wellness is een positieve benadering van het leven. Een totale aanpak van lichaam en geest. Wellness is geen trend, niet ‘iets hips’, maar een levensstijl. Het is niets anders dan je prettig voelen in lichaam en geest. Een onderdeel daarvan is ontspanning.

’t Waterhuys heeft u vele vormen van deze wellness (ontspanning) te bieden. Ook werken wij nauw samen met één van de betere wellness leveranciers van Nederland. Hierbij maken we breedvoerig gebruik van het testcentrum dat zij hebben. Wij adviseren de mensen altijd met klem hier gebruik van te maken. Veel te vaak zien wij dat mensen een sauna of een whirlpool aanschaffen omdat het “ze wel lekker lijkt”.

We vergelijken deze redenatie altijd met bijvoorbeeld een bezoek aan een opticiën. Daar koopt je ook niet zomaar een bril omdat die wel leuk staat! Daar past en meet men het montuur en de brillenglazen, net zo lang tot datgeen gevonden is dat precies goed past en je ogen de juiste ontspanning geeft. Zo is het met wellnessartikelen ook.

Wellness op maat:

Wellness is maatwerk. De een ontspant lekker in een whirlpool, terwijl de ander zich mateloos stoort aan het geluid. De een zit graag in een houtgestookte sauna, terwijl een ander liever ontspant in een stoombad.

In ons pakket hebben we zelfs een unieke, op maat- en wens gemaakte hoog / laag sauna-infroroodcabine, volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

In onze showroom vertellen we u graag meer over de diverse wellness vormen die er zijn in ons vakgebied, te weten: sauna, infrarood, stoom en de whirlpool.

Onze inspanning wordt uw ontspanning.