Een van de meest besproken en minst begrepen onderdelen in het wellness spectrum lijkt het wel eens. Met name de tegenstrijdige berichten mbt lange en korte golf cabines, zorgen voor veel wilde verhalen.

In het kort komt het neer op het volgende:

Lange golf cabine

Bij een lange golf infraroodcabine spreken we liever over een warmtecabine. De lange golf infraroodstralers verwarmen in eerste instantie de omgevingslucht in de cabine en die warme lucht verwarmt vervolgens het lichaam weer. De atmosfeer in de cabine is vergelijkbaar met een sauna op lage temperatuur. Bij dit type cabine wordt de warmte geabsorbeerd door de bovenste huidlagen. Het lekkere ontspannen gevoel dat dit type cabine u geeft kunt u vergelijken met het ‘op een koude dag lekker met de rug tegen de kachel zitten’.

Korte golf cabine

Bij een infraroodcabine met een korte golf kunt u, direct na inschakeling van de stralers, de cabine in gaan. De cabine hoeft vanwege de directe stralingswarmte niet eerst opgewarmd te worden en men zal de warmte dan ook meteen ervaren. De korte golfstraling van de (Philips Vitae) infraroodlampen dringen in tegenstelling tot de lange golfstralen veel dieper door in de diepste huidlagen van het lichaam (tot wel 5 mm diep). Hierdoor wordt de warmte veel beter verdeeld in het lichaam in plaats van op de huid. Dit zorgt vervolgens voor een prettige opwarming van uw lichaam van binnenuit. Dit type cabine heeft meer een ‘medicinale’ werking en zal u daarwerkelijk ondersteunen bij diverse lichamelijke klachten als bijvoorbeeld sclerodermie, artritis en reuma.

Ook bij oa. zenuwpijnen, neurologische pijn, (lage)rugpijn, spierpijn en bv peesontstekingen geeft een korte golf infrarood cabine een heerlijke verlichting.

Belangrijk om te weten is dat in tegenstelling tot de sauna en stoomcabine het absoluut af te raden is om na een infraroodsessie koud af te douchen. Wilt u toch nadouchen, doe dit dan met een lauwe of warme douche zoals u dat normaal gesproken ook doet.

Tot slot nog even dit

Bovenstaande lezende lijkt het net als of u minimaal één lichamelijk gebrek moet hebben om te kunnen genieten van een korte golf infrarood cabine. Niets is minder waar. Een infrarood cabine, korte of lange golf, is een heerlijke vorm van ontspanning. Ook als u volledig gezond bent!

Mocht u nog vragen hebben mbt bovenstaande, dan staan we u graag te woord. Ook als u de diverse cabines wilt testen, dan kunnen wij u hierin volledig bijstaan. Neemt u dus gerust contact met ons op met al uw vragen.