Voor de één dagje uit, voor de ander een remedie tegen griep. De één zal een saunagang zien als een interne reiniging van het lichaam, terwijl diezelfde saunagang door weer iemand anders gezien zal worden als een ‘geestelijke wasbeurt’ vanwege de absolute ontspanning.

U ziet, er is enorm veel te vertellen over de sauna.

Per saldo is de effectieve werking van de sauna gebaseerd op het verhogen van de lichaamstemperatuur, waardoor het lichaam begint te zweten. Uw lichaam en huid worden als het ware van binnenuit gereinigd en de verontreiniging en afvalstoffen komen via de poriën naar buiten.
De intense warmte van de sauna is ook uitermate gunstig voor diverse lichamelijke klachten. Denk hierbij aan problemen met bijvoorbeeld het spierenstelsel, de luchtwegen en het stofwisselingsapparaat.

Ook wordt het lichaam in de sauna getraind op het beter kunnen weerstaan van warmte en kou. Er worden tijdens de saunagang afweerstoffen aangemaakt die u helpen tegen infecties. Zo zult u bij regelmatig saunagebruik minder gevoelig zijn voor verkoudheden en griep.

We nemen graag de tijd om u alles te vertellen over de sauna en het gebruik ervan. Mocht u nog geen ervaring hebben met dit fenomeen, dan bieden wij u de kans om desgewenst een sauna daadwerkelijk te testen.