Als men in het algemeen praat over wellness, dan is de whirlpool zeker het meest toegepaste wellnessproduct dat we kennen. Veel mensen kiezen bewust voor een bad in hun nieuwe badkamer. De overgang van een bad zonder whirlpool naar een bad met whirlpool is vaak maar een kleine stap. Immers, een whirlpool is zeer eenvoudig toe te passen. Ze zijn in een zeer breed prijzenscala te verkrijgen en er is een groot aantal mogelijkheden binnen het begrip “whirlpool”.

Een whirlpool in een basis uitvoering hoeft beslist niet veel te kosten, maar geeft wel direct een hele luxe uitstraling aan uw badkamer. Los van het genot dat u er aan beleeft, zal een dergelijk bad ook beslist een meerwaarde geven aan uw huis bij eventuele verkoop.

Whirlpool types

De whirlpool is meer een begripsnaam geworden voor het fenomeen, maar is in de meeste gevallen onder te verdelen in de volgende whirlpool types:

  • Luchtsysteem (luchtbellen vanuit de bodem)
  • Watersysteem (water injectie vanuit de zijkanten van het bad)
  • Combinatie systeem (water en lucht gecombineerd)

In grote lijnen staan de systemen voor de volgende gevoelsbelevingen:

Luchtsysteem
geeft een verkwikkende tinteling langs de huid. Honderden luchtbelletjes omsluiten uw lichaam en geven een heerlijke oppervlakte massage en een heerlijk ontspannend gevoel.

Watersysteem
ook wel het Hydro massagesysteem genoemd, geeft meer een diepere massage. De spieren worden hiermee intensiever gemasseerd. Gecombineerd met het warme water wordt de bloedcirculatie actief geïntensiveerd. Afvalstoffen, zoals bijvoorbeeld melkzuren, worden sneller afgevoerd, waardoor spier- en gewrichtspijnen zullen afnemen. Ook mensen met haarvatvernauwingen, spataderen en cellulitis kunnen absoluut baat hebben bij een hydro-massagesysteem.

Combinatie systeem
zowel op het gebied van wellness als ook op het gebied van luxe beleving is dit het meest ultieme systeem. Dit systeem doet bovenstaande massages afzonderlijk, of beide tegelijk. De ene keer wilt u immers liever een verkwikkende massage en een andere keer wilt u liever een wat stevigere massage.

Whirlpool opties

Daarnaast zijn er vele extra whirlpool opties te verkrijgen. Denkt u eens aan onderwater verlichting, chromotherapie (= kleurentherapie onder water), extra jets, maatwerk in de plaatsing van de jets, automatische programma’s, automatisch reinigingssystemen, automatische droogblaas systemen etc.

Komt u gerust een langs in onze showroom, we hebben alle mogelijke systemen staan en we leggen u graag alle ins en outs van de diverse systemen uitgebreid uit. Wanneer u onderstaand contactformulier invult, nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.