Custom Vrijwilliger bij Ronald Mc Donald … iets voor u?

Op het terrein van Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag staat de Ronald McDonald Hoeve.
Een prachtig gebouw wat het hele jaar door 3 functies vervult.

• Vakantievoorziening: In de Hoeve zijn 4 inpandige appartementen. Hierin kunnen kinderen en jongeren t/m 25 jaar met een lichamelijke of meervoudige handicap vakantie vieren met hun ouders en broertjes en zusjes, maar ook met begeleiders in groepsverband. De appartementen hebben hun eigen woonkamer/keuken en 2 slaapkamers met daarin een hooglaagbed.
In de Hoeve bevinden zich nog een aantal gezamenlijke ruimtes zoals de speelzolder met inpandige glijbanen en de ‘Wetterwille’, een welness ruimte voor het hele gezin.

• Logeren: De eigenlijke Ronald McDonald Huis functie komt hier naar voren. Ouders van wie hun kind is opgenomen in naastgelegen Revalidatie Centrum kunnen logeren in de gastenkamers, om op die manier dicht bij hun kind te zijn.

• Huiskamer: Ouders en kinderen die langdurig in het Revalidatie Centrum moeten zijn voor therapie of afspraken met verschillende disciplines, kunnen de Hoeve gebruiken als huiskamer. Even relaxen in één van de fijne ruimtes van de Hoeve. De sfeervolle woonkamer met open haard of de gezellige keuken kunnen dan even ontspanning bieden.

Vrijwilliger in de Hoeve

De grootste sponsors zijn eigenlijk de vrijwilligers die het mogelijk maken om onze gasten een fijne tijd te bieden. De vrijwilligers werken in de Hoeve wanneer er gasten zijn. Er zijn dan 3 of 4 diensten op een dag. Een dienst duurt 3,5 uur en je werkt altijd samen met een andere vrijwilliger.

Een vrijwilliger hoeft niet aan bepaalde opleidingseisen te voldoen. Je moet enthousiast en gastvrij zijn en onze gasten een zorgeloze en relaxte vakantie willen bieden.

Wat doen onze vrijwilligers:

– Gasten ontvangen
– In-en uitchecken van gasten
– Telefoon aannemen
– Zorgen voor een schoon en en veilig gebouw
– Luisterend oor bieden
– Begeleiden/organiseren van activiteiten
– Onderhouden van de tuin
– Ondersteunen bij PR-activiteiten

Interesse
Mocht u/jij geintereseerd zijn om vrijwilliger te worden in de Ronald McDonald Hoeve kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met het huismanagement van de Hoeve.
Ook kunt u op onze site een virtuele rondleiding door het gebouw beleven.

Ronald McDonald Hoeve
Helomareed 2
9244 GH Beetsterzwaag
0512 – 380 555