Mooi aangepast: ‘Een mooie badkamer voor iedereen’

wthadminGeen categorie

GORREDIJK – “Je bent gehandicapt, dus is het uiterlijk van de badkamer niet belangrijk, zo lijken veel fabrikanten te denken”, stelt Diderik van Loef van ’t Waterhuys in Gorredijk. “Soms lijken ze volledig voorbij te gaan aan het uiterlijke design van aangepast sanitair.”

Van Loef werkt al ruim 20 jaar in de sanitairbranche. “De laatste jaren viel het mij op dat het aangepaste sanitair voor gehandicapten en senioren wel erg praktisch en functioneel is, maar bijna nooit fraai vormgegeven.” Van Loef weet waar hij het over heeft. Na een zwaar motor ongeluk heeft hij zelf geruime tijd moeten revalideren. “Daarnaast zijn mijn ouders een groot deel van hun leven werkzaam geweest met gehandicapten.” Al zijn hele leven droomde Van Loef van een eigen bedrijf. “Toen ik in de buitendienst van een sanitairfabrikant werkte, zag ik veel showrooms. Maar mooi aangepast sanitair ontbrak.” Bijna een jaar geleden opende hij de deuren van ’t Waterhuys. Enthousiast laat Van Loef de badkamers in zijn showroom zien. “Deze winkel is voor iedereen, of het nou om een badkamer met of zonder aanpassingen gaat.” Niet alleen de praktische kant van een aangepaste badkamer komt aan bod.

Van Loef denkt tijdens het ontwerpen ook aan bijvoorbeeld privacy, aan alle gebruikers van de badkamer en natuurlijk ook aan het esthetische element. “Een badkamer moet mooi zijn, voor iedereen!”