Saunagang zonder beperking …..

wthadminGeen categorie

’t Waterhuys baden en douchen is een badkamerspeciaalzaak die zich naast de reguliere badkamers gespecialiseerd heeft in aangepast sanitair. De opzet om stijlvol aangepast sanitair te combineren met chique “normale” badkamers bleek een uiterst goede set. Er is nu twee jaar na de opening een hele mooie balans ontstaan tussen de aangepaste badkamers en de valide badkamers. Naast het visuele aspect van de aangepaste badkamers is ook de toegankelijkheid van deze nogal eens in geding. Als dit al zo is bij de zeer noodzakelijke dagelijkse benodigdheden als een douche en toilet ruimte, hoe zou het dan gesteld zijn met de luxe middelen?

Tot voor kort leek het saunabezoek voor mindervalide mensen en mensen met een handicap een utopie. Saunacabines bleken te smalle deuren te hebben en altijd uitgevoerd met een (te hoge) drempel, waardoor het binnengaan met een rolstoel onmogelijk bleek. Tevens bleken de saunabanken te hoog en voor rolstoelgebruikers te vaak onbereikbaar. Ook de bedieningspanelen en andere noodzakelijke hulpmiddelen als zandlopers en dergelijke bleken vaak te hoog te hangen om vanuit de rolstoel te kunnen worden bediend.

’t Waterhuys uit Gorredijk heeft vanaf heden het antwoord. Een primeur! Een van Nederlands grootste saunabouwers, met een brede, 25 jarige ervaring op het gebied van het bouwen van sauna´s en infrarood cabines, heeft dit probleem als eerste producent in Europa onderkend. In 2008 is er zeer druk gewerkt aan de ontwikkeling van een saunacabine / infrarood cabine, die volledig toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Men heeft zich hierbij breedvoerig laten adviseren door allerlei mensen uit de doelgroep, mensen met – of in een gezin, met diverse handicaps. Zo kon er een goed beeld gevormd worden voor de ideale aangepaste stoom / infrarood cabine, fraai én functioneel.
Diderik van Loef van ’t Waterhuys heeft nooit gelooft in standaardisering van aangepast sanitair, immers iedereen ervaart zijn of haar handicap op eigen wijze en heeft daar ook de specifieke aanpassingen voor nodig. Dit geldt natuurlijk onverminderd voor de wellness artikelen. Zo is de één al gebaat bij een extra brede drempelloze deur en wil de ander de banken in de sauna of infrarood cabine zodanig verplaatsbaar zien, dat hij of zij zittend in de rolstoel van het saunabad kan genieten.

Tijdens de Huis en Tuin beurs in het WTC Expo te Leeuwarden zal ’t Waterhuys uit Gorredijk een prototype van een unieke infrarood cabine tonen. Voor het eerst is het mogelijk dat letterlijk ieder individu gebruik kan maken van een sauna of infrarood cabine of men nu vlot ter been, mindervalide of rolstoelgebonden is. De infrarood stralers in deze cabine zijn zwenkbaar en volledig te richten naar eigen behoefte, de bank is elektronisch omhoog of naar beneden te brengen, zodat een transfer nagenoeg vanuit iedere hoogte mogelijk is. Bijna iedere wens of aanpassing in deze cabine is vanaf heden mogelijk, dus heeft u specifieke wensen, aarzel niet en leg ze voor aan de medewerkers van ´t Waterhuys.

Deze nieuwe techniek, samen met uw specifieke wensen en/of behoeftes, garanderen dat iedere cabine een unieke en een op de situatie van de gebruiker afgestemde inrichting en vormgeving krijgt,….en zoals u misschien gewend bent van ´t Waterhuys, geen ziekenhuisachtige uitstraling, maar een uiterst chique cabine letterlijk geschikt voor ieder gezinslid.

Wij ontvangen u erg graag tussen 5 en 8 maart op stand 5007 in de Friezenhal van het WTC Expo te Leeuwarden om u kennis te laten maken met deze primeur, of kom een bezoek brengen aan onze showroom aan de Leitswei 6 in Gorredijk!

Klik hier voor het volledige en originele artikel