Juist op de plaats waar zich de meeste bacteriën bevinden in een huishouding, het toilet, wast men zich het minst. Het onderlichaam wordt ‘schoongemaakt’ met slechts een stukje papier en in het beste geval met een vochtig wc papiertje.

Stelt u zich het plaatje eens voor dat u zich ,als u heel vies bent, niet wast, maar u zichzelf schoonwrijft met een papiertje. Dat is onaanvaardbaar in de ogen van iedereen, maar toch, op het toilet gebeurd dit gek genoeg iedere dag!

Botol Cebok, wat zoiets betekent als een fles water om je onderlichaam afspoelen. In veel Aziatische landen heeft men daarvoor een fles water in het toilet en is deze manier van reiniging van het onderlichaam dagelijkse routine. Wellicht dat de term Indische douche zo geboren is.

Indische douche in Nederland:

In ieder geval is de Indische douche ook in Nederland (maar ook veel in de Scandinavische landen) geen onbekende, echter is het hier gelukkig wat meer dan slechts een fles water. Als wij over de Indische douche of de knijpdouche praten hebben we over een speciale handdouche die naast het toilet bevestigd is.

Ze zijn er in de uitvoeringen met alleen koud water en er is er een met mengwater dus warmer of kouder is dan instelbaar. De knijphanddouche is veel krachtiger qua straal dan een gewone handdouche of kapperhanddouche. Dat maakt de reinigende kracht van deze bidet oplossing een stuk efficiënter dan een standaard douchekop. De bediening zit hem in de douchekop zelf. Hierop is een klepje bevestigd die men in kan knijpen. In de in geknepen stand vloeit het water en in niet in geknepen stand sluit hij het water af. Vanwege zijn krachtige straal is de Indische douche ook nog eens uitermate geschikt voor de reiniging van het toilet zelf.

Indische douche, eenvoudig in gebruik:

Men gebruikt de Indische douche na iedere toiletgang heel eenvoudig. Na het gebruik van toilet papier richt met de spuitmond van de douchekop op het onderlichaam, knijpt het klepje in en met een washandje of bidetdoekje reinigt men het onderlichaam optimaal. De Indische douche geeft ook veel verlichting bij aambeien. Een bijkomend voordeel is dat de aanschafwaarde laag is en deze douche eenvoudig te monteren is.

Ook bij deze oplossing geldt: altijd handen wassen na een toiletbeurt!

Als u wilt dat wij contact met u opnemen over een van de mogelijkheden mbt een van de douche wc’s dan kunt u ook onderstaand formulier invullen. Wij nemen dan per eerste gelegenheid contact met u op.

Douche wc informatie